ENSTILAR © kutant skum : En forbedret variant av Daivobet gel mot psoriasis

Daivobet gel eller salve har vært på markedet i mange år, og er for mange basisbehandling av psoriasis. Daivobet er en kombinasjon av kortison og D-vitaminet calcipotriol i samme tube, og fungerer bra for mange.

Nå har LEO utviklet en forbedret versjon, av samme to ingredienser, og de har valg å gi det et nytt navn Enstilar, for å unngå forveksling med Daivobet gel. Enstilar er et kutant skum som sprayes på huden og fordeles på psoriasisflekken. Dette er en helt ny formulering som innebærer at de aktive ingrediensene virker bedre, og oppleves av de fleste som en kosmetisk bedre behandling.

Studier viser en betydelig øket effekt testet mot Daivobet salve. Bruken er å spraye ca 3 cm fra huden, for å få en mindre mengde å smøre ut på psoriasisflekkene , ca 2 sek spray gir 0.5 gram legemiddel som holder til et håndflatestort område. Daglig bør ikke mer en 15 gram ( et minutt å spraye) brukes, og dette ville innebære et forbruk på 7-8 bokser pr mnd ! Vær obs på at selve drivgassen er brannfarlig, (ikke når det er smurt ut på huden).

For mange som bruker Daivobet gel i dag vil Enstilar være et bedre alternativ pga den bedre effekten, men alle bør selv finne ut hva som passer dem best. Det er også mulig å veksle mellom Daivobet og Enstilar, kanskje Daivobet gel er enklere å ta med på reise. Enstilar er på blå resept som Daivobet, og kan skrives ut av alle leger.

Kilde: Koo J et al : J Dermatol Treat 2016:27 (2):120-127